Μ. Παγώνη: «Έγκλημα» οι «μαϊμού» εμβολιασμοι

Μ. Παγώνη: «Έγκλημα» οι «μαϊμού» εμβολιασμοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:06 Δημιουργία 06/09/21, 08:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για «έγκλημα» έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στο σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η ίδια προειδοποίησε για μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού: «Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός, σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της, ενώ κατά τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση».

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», υπογράμμισε.

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η κυρία Παγώνη δήλωσε πως στην περίπτωση του περιστατικού στον Ευαγγελισμό, οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.« Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», πρόσθεσε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες.

Eπίσης, σχετικά με τους γιατρούς που καλούν τον κόσμο να αρνηθεί τον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη συμφώνησε ότι δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Ακόμη, αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε, δεν την εμποδίζει να βγαίνει και να ενημερώνει.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν, θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει, το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να τα ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν παιδιά και γονείς.

Αν σου άρεσε κάνε