Υγειονομικοί: Σε αναστολή 6.412 εργαζόμενοι

Υγειονομικοί: Σε αναστολή 6.412 εργαζόμενοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:24 Δημιουργία 03/09/21, 20:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε 6.412 ανέρχονται οι υγειονομικοί οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Oι 5.594 εξ αυτών εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ 818 πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Από το ΕΚΑΒ, σε αναστολή εργασίας τίθενται 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 400 ανήκουν στα πληρώματα.

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Δευτέρα έκαναν την 1η δόση του εμβολίου 400 υγειονομικοί, γεγονός που δείχνει ότι το μέτρο ώθησε αρκετούς στο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Νίκαιας οι αναστολές εργασίας ανέρχονται σε 45, από τις 240 που αναμένονταν. Οι περισσότεροι έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στην πορεία των αναστολών: «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα. Θα το δείτε από τα στοιχεία: Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες».

Τόνισε ότι υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. «Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000», επισήμανε.

Ο ίδιος είπε ότι η νέα τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να επιστρέφουν στην εργασία τους. Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε ότι θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα κάτι αντίστοιχο.

Αν σου άρεσε κάνε