Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:50 Δημιουργία 26/08/21, 14:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τις επόμενες μέρες, ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια, ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, τόνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμοστοκλέους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί.

Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια, βασιζομένη σε δύο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τόνισε ότι από τις 115.000, ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε