Κοτανίδου: Εμπιστευτείτε την επιστήμη κι εμβολιαστείτε

Κοτανίδου: Εμπιστευτείτε την επιστήμη κι εμβολιαστείτε

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:51 Δημιουργία 24/08/21, 12:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την επιστήμη απηύθυνε η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Η κυρία Κοτανίδου αναγνώρισε τις ανησυχίες όσων δεν εμβολιάζονται, προειδοποίησε όμως πως είναι πολύ εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, τονίζοντας ότι η παρέμβαση στον οργανισμό με το εμβόλιο είναι πολύ μικρή, συγκριτικά με τον κίνδυνο που έχει ο οποιοσδήποτε να νοσήσει βαριά από την Covid-19.

«Η πρόληψη είναι η βασική συνιστώσα της αντιμετώπισης του προβλήματος. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλους τους ασθενείς. Όταν αρκετά άτομα αποκτούν ανοσία, τότε διακόπτουμε την ανάπτυξη και τη συντήρηση της επιδημίας», υπογράμμισε η ίδια.

Η κυρία Κοτανίδου υπερασπίστηκε το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων.

«Έχοντας ζήσει τα προφίλ των ασθενών και των οικογενειών τους όταν τους ανακοινώνουμε ότι πρέπει να διασωληνωθούν, καλώ με τον πιο εμφατικό τόνο, όσους έχουν ενστάσεις να μην διστάσουν να εμβολιαστούν», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε