Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στην Κοκκίνη

Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στην Κοκκίνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:18 Δημιουργία 23/08/21, 13:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναζωπύρωση στην περιοχή Κοκκίνη σημειώνεται αυτή την ώρα, με την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας με κατεύθυνση προς Μαρμάρι να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο οι εστίες συνεχίζουν να μαίνονται.

Ο οικισμός Κοκκίνης, όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών, είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα, ενώ δόθηκε και μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο Μαρμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Ελ. Ραβιόλο νωρίτερα, η εικόνα και στα πέντε μέτωπα ήταν βελτιωμένη. “Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ” είπε σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία είπε.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε