Δύσκολη νύχτα στα Βίλια: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί - Κοντά σε Οινόη και Πανόραμα η μάχη

Δύσκολη νύχτα στα Βίλια: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί - Κοντά σε Οινόη και Πανόραμα η μάχη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:29 Δημιουργία 19/08/21, 08:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και αυτή η νύχτα στην περιοχή των Βιλίων, από την καταστροφική πυρκαγιά που εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ότι έχει απομείνει από το όμορφο δάσος.

Αυτή τη στιγμή, οι φλόγες έφτασαν στους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ) με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα είναι βελτιωμένη η κατάσταση και δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, για τους οποίους είχε γίνει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά βρίσκονται μέσα στην καυτή περιοχή και κυρίως υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, για εκκένωση αν χρειαστεί. Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας. Κ.Τ.

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη 16η Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στη Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Αν σου άρεσε κάνε