Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στα Βίλια

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στα Βίλια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:24 Δημιουργία 18/08/21, 23:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν όλες οι επίγειες δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια, ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Κτίσματα και σπίτια περιμετρικά του οικισμού παραδόθηκαν στις φλόγες. Στόχος της πυροσβεστικής είναι η πυρκαγιά να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα φτάσει στις Ερυθρές. Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για την αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, τόνισε πριν από λίγες ώρες στο ΑΠΕ: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη». Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Αν σου άρεσε κάνε