Δ. Σαρηγιάννης: Έξαρση της πανδημίας λόγω της «Δέλτα» μετά τις διακοπές

Δ. Σαρηγιάννης: Έξαρση της πανδημίας λόγω της «Δέλτα» μετά τις διακοπές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:40 Δημιουργία 16/08/21, 09:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναμενόμενη είναι για τους ειδικούς, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, μια έξαρση του κορωνοϊού και λόγω μετάλλαξης Δέλτα, όταν οι εκδρομείς γυρίσουν από τις διακοπές.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό που περιμένουν οι ειδικοί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωση μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, γεγονός που δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιο περιορισμό των συναναστροφών.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης υπενθύμισε τη σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών πρωτού, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις- διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

"Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι", είπε μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε κάνε