Κορυφώνεται η «μεγάλη έξοδος»: Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και Εθνικές Οδούς

Κορυφώνεται η «μεγάλη έξοδος»: Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και Εθνικές Οδούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:10 Δημιουργία 14/08/21, 08:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, με ουρές στα κεντρικά λιμάνια της χώρας, αλλά και τις Εθνικές Οδούς, χωρίς να δημιουργούνται μεγάλα μέχρι στιγμής προβλήματα.

Μέχρι και την Πέμπτη, η πληρότητα στα πλοία άγγιζε το 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και το 80% χωρίς καμπίνες, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα μόνο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, 18 πλοία για Κυκλάδες και Κρήτη και μέσα στην ημέρα θα ξεπεράσουν τα 28 τα δρομολόγια.


΄Εκτακτα μέτρα έχει λάβει και η ελληνική αστυνομία με ειδικό σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση τους, βάσει του οποίου προβλέπεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5τ. στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Παράλληλα σε ότι αφορά τη μετακίνηση στα νησιά, η διαδικασία παραμένει ή ίδια και χρειάζεται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα rapid τεστ ή ένα μοριακό για να επιβιβαστούν στο πλοίο με τη συμπλήρωση της φόρμας της ψηφιακής δήλωσης .

Επίσης από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊου χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.



Αν σου άρεσε κάνε