Συνεχίζεται η «μάχη» της Πυροσβεστικής με τις αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία

Συνεχίζεται η «μάχη» της Πυροσβεστικής με τις αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:55 Δημιουργία 11/08/21, 15:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία εξακολουθούν να δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν την επέκτασή τους πριν λάβουν διαστάσεις και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς, σημειώθηκαν γύρω από τις περιοχές Καλλιάνι, Καστράκι, Νεοχώρι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Παράλληλα, τα εναέρια μέσα θα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ήλιου.

Μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη».

Επίσης, είπε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», συμπληρώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Αν σου άρεσε κάνε