Αυτά είναι τα μέτρα για πυρόπληκτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αυτά είναι τα μέτρα για πυρόπληκτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:25 Δημιουργία 10/08/21, 16:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

"Οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους θα καταβληθούν άμεσα", ανακοίνωσε κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απονομή ειδικής εθνικής σύνταξης στην οικογένεια του ήρωα δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην ιπποκράτειο Πολιτεία.

Επίσης ανακοίνωσε πέραν της δέσμης μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, που ενδέχεται να εμπεριέχουν και άμεσες αποζημιώσεις τη σύσταση ειδικής επιτροπής ανασυγκρότησης για τη Βόρεια Εύβοια, υπό τον Σταύρο Μπένο.

Η συνεδρίαση στο πλαίσιο της οποίας θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως ανακοινώθηκε οι αποφάσεις θα ληφθούν στο σημερινό Υπουργικό.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 17.00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Αν σου άρεσε κάνε