Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας η Βόρεια Αττική

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας η Βόρεια Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 00:28 Δημιουργία 06/08/21, 22:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Η πυρκαγιά πέρασε την Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας και κινείται προς Ωρωπό. Για προληπτικούς λόγους έχει παρθεί η απόφαση από την Περιφέρεια για να εκκενωθεί το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μήλεσι, η Μαυροσουβάλα, το Λεβίδι και το Μπάφι.

Την ίδια ώρα, η αναζωπύρωση που σημειώθηκε το απόγευμα στη Βαρυμπόμπη, κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα.

Μάλιστα, πριν από λίγο εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Το επόμενο μέτωπο είναι στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων κι έχουν κάψει σπίτια. Φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας, ενώ από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο μεταξύ, μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

Αν σου άρεσε κάνε