Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Φωτιές σε Μεσσηνία, Ηλεία, Γρεβενά, Κόνιτσα, Χαλκιδική και Φωκίδα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Φωτιές σε Μεσσηνία, Ηλεία, Γρεβενά, Κόνιτσα, Χαλκιδική και Φωκίδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 22:01 Δημιουργία 05/08/21, 21:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σφίγγει ο πύρινος κλοιός γύρω από τη χώρα, καθώς πέρα από τη Βόρεια Αττική, φωτιές συνεχίζουν να καίνε σε Μεσσηνία, Ηλεία, Γρεβενά, Κόνιτσα, Χαλκιδική και Φωκίδα.

Όσον αφορά τη φωτιά στη Μεσσηνία ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Την ίδια ώρα. σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε πευκοδάσος, η οποία ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, στους Πάδες Κόνιτσας. Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν δυο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής με 7 οχήματα. Παράλληλα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας. Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Στη Φωκίδα έχουν εκκενωθεί τα χωρία Ελαία και Καλλιθέα, με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη, έχοντας δημιουργήσει μέτωπο 6χλμ.

Αναζωπύρωση της φωτιάς είχαμε στα Γρεβενά, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να καίουν, αλλά ευτυχώς έχουν τεθεί υπό έλεγχο στη Ρόδο και τη Χαλκιδική.

Τέλος, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους και στην Ηλεία, όπου εντοπίστηκε ένας ύποπτος για εμπρησμό.

Αν σου άρεσε κάνε