Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Νέα αναζωπύρωση κοντά στην Ολυμπιακή Ακαδημία

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Νέα αναζωπύρωση κοντά στην Ολυμπιακή Ακαδημία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:02 Δημιουργία 05/08/21, 08:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεχείς αναζωπυρώσεις γύρω από την Αρχαία Ολυμπία καλούνται να αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ενισχυθεί η ένταση των ανέμων, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις κάτι τέτοιο αναμενόταν να συμβεί μετά τις 10:00 το πρωί».

Σημειώνεται πως με το πρώτο φως της ημέρας, πέντε εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, κυριολεκτικά μάχη, για να μην φθάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αν σου άρεσε κάνε