Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία- Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο Πελόπιο Ηλείας

Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία- Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο Πελόπιο Ηλείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:13 Δημιουργία 04/08/21, 17:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα, ενώ πληροφορίες τοπικών μέσων κάνουν λόγο για ύπαρξη εγκλωβισμένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Hλεία Live», πρόκειται για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε στάβλο στο Πελόπιο, περιοχή για την οποία είχε δοθεί νωρίτερα εντολή προληπτικής εκκένωσης.

Μαζί με το Πελόπιο, το μήνυμα εκτάκτου ανάγκης του 112 ζητούσε την εκκένωση προς Πύργο (μέσω της Ε.Ο Τρίπολης – Ολυμπίας) και των κατοίκων Πλατάνου, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Παράλληλα, το patrisnews.gr μετέδωσε ότι η φωτιά καίει σπίτια στο Πελόπιο, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι και στην Καυκανιά, όπου η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό κι έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό τους. Η αστυνομία πηγαίνει πόρτα-πόρτα στον οικισμό για να διασφαλίσει ότι όλοι θα απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ ήδη απεγκλωβίστηκαν μία ηλικιωμένη και ο γιος της. Στην Καυκανιά υπήρξε πτώση κολώνας της ΔΕΗ που εμποδίζει την έλευση πυροσβεστικών στο σημείο.

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη που θέλει να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης στον αρχαιολογικό χώρο.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απομακρύνει με ασφάλεια. Η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από την αρχαία Ολυμπία, ενώ η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 31 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Αν σου άρεσε κάνε