Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη: Στις φλόγες σπίτια στις Αδάμες, εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη: Στις φλόγες σπίτια στις Αδάμες, εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:32 Δημιουργία 03/08/21, 18:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη με τη φωτιά αυτήν την ώρα να περνάει το ρέμα και να τυλίγει σπίτια στις Αδάμες.

Νωρίτερα, η φωτιά είχε κυκλώσει πυροσβέστες και αστυνομικούς, με τους τελευταίους να ζητάνε μέσω των ασυρμάτων να ρίξουν νερό τα εναέρια μέσα για να απεγκλωβιστούν. Τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν καθώς η κατάσταση εκτονώθηκε.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στα 150 μέτρα από το κολυμβητήριο

Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε πως έχουν ήδη εκκενωθεί οι περιοχές Μορτερό, Αδάμες και Πασιδέρι και οι Θρακομακεδόνες, ενώ αυτήν την ώρα εκκενώνεται και το Ολυμπιακό χωριό.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί από την Πυροσβεστική 14 απεγκλωβισμοί.

Η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης όπου και έχουν παραδοθεί κατοικίες στις φλόγες.

«Η κατάσταση μένει ως έχει, δύσκολη. Είμαστε μαζί με τον περιφερειάρχη, καίγονται και κάποια κτήματα, καίγονται και σπίτια, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μας είπαν για κάποιους εγκλωβισμούς, είχαν εγκλωβιστεί αστυνομικοί και πυροσβέστες, έγινε απεγκλωβισμός, δεν υπάρχει κανένα θέμα προς το παρόν», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τον καλύτερο συντονισμό της επιχείρησης πυρόσβεσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για να εκκενωθούν οι περιοχές ενώ η Τροχαία έχει εκδόσει ενημέρωση για τους δρόμους που έχουν κλείσει.

Σημειώνεται ότι λαμβάνει χώρα επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης.

Αν σου άρεσε κάνε