Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το μισό νησί

Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το μισό νησί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:02 Δημιουργία 01/08/21, 18:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου.

Μέχρι αυτή την ώρα παρά τις προσπάθειες, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Μεγάλο μέρος του νησιού, είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή Καλαμώνας, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200.

Πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο, αναμένεται να ενισχύσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Φωτιές και στην υπόλοιπη χώρα

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Αν σου άρεσε κάνε