Φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια - Στο Λαμπίρι οι φλόγες

Φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια - Στο Λαμπίρι οι φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:31 Δημιουργία 31/07/21, 17:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη νέα φωτιά στην Αχαϊα, η οποία φαίνεται να έχει ήδη κάψει σπίτια. Από νωρίς, με εντολή της Πυροσβεστικής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, στο οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν φτάσει οι φλόγες.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, ενώ ενισχυμένες είναι και οι κατασβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 5 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα. Παράλληλα, η κυκλοφορία διεκόπη και από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

Σε ετοιμότητα Λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου, με τη βοήθεια δύο πλωτών σκαφών.

Ωστόσο, μετά από εντολή που δόθηκε στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, ασφαλώς απομακρύνθηκαν από την παραλιακή κοινότητα του Λόγγου της Αιγιάλειας, πάνω από 20 ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής.

Εκτός από τις Λιμενικές αρχές, οι οποίες εξακολουθούν να περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, σε ετοιμότητα για τον ίδιο λόγο είναι και ιδιωτικά σκάφη.

Παράλληλες έρευνες της ΔΑΕΕ

Σημειώνεται πως την υπόθεση έχει αναλάβει Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) το οποίο μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

Αν σου άρεσε κάνε