ΕΕΔΕΓΕ: Προτάσεις για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

ΕΕΔΕΓΕ: Προτάσεις για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:33 Δημιουργία 30/07/21, 17:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Tο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών-ΕΕΔΕΓΕ παρουσίασε στην υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα -αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων- τις προτάσεις του στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025.

«Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Στόχος όλων μας είναι να προσαρμόσουμε την εργατική νομοθεσία της χώρας στις νέες εξελίξεις, να θωρακίσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και να ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, γιατί αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και συνεργαζόμαστε με κοινωνικούς φορείς για να στηρίξουμε τη γυναικεία εργασία και να προωθήσουμε τα μέτρα εκείνα που συμβάλλουν στην ισότιμη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ενώ στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, καθώς και εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας - μέλη του ΕΕΔΕΓΕ.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα ανέφερε ότι «το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποτελεί θεμέλιο για μια ισότιμη και συμπεριληπτική Ελλάδα».

«Οι προτάσεις που καταθέτει το ΕΕΔΕΓΕ είναι πολύπλευρες και συμπληρωματικές, καθώς το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κινείται στη σωστή κατεύθυνση προασπίζοντας τα συμφέροντα των γυναικών και δημιουργώντας πραγματικές συνθήκες ισότητας στον εργασιακό τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 θα παραμείνει αναρτημένο στον σχετικό ιστότοπο και ανοικτό προς όλους έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε