Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον αριστούχο των Πανελλαδικών που έχασε τους γονείς του από Covid-19

Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον αριστούχο των Πανελλαδικών που έχασε τους γονείς του από Covid-19

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:01 Δημιουργία 12/07/21, 09:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με στόχο την Ιατρική, ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας, δύο μόλις μήνες μετά την απώλεια και των δύο γονιών του με διαφορά 25 ημερών, από κορονοϊό, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ειδικότητα, την οποία «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Ο Δημήτρης Καρακώστας εξήγησε ότι μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα, όμως μετά είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πριν φύγουν από τη ζωή οι γονείς του τον βοηθούσαν στη μελέτη, όμως αφού τους έχασε αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του, γιατί αν δεν διάβαζε και δεν πετύχαινε τον στόχο του η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμα χειρότερα. Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των αδελφών του, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο, αφού συνειδητοποίησα ότι δεν έχω άλλη επιλογή», σημείωσε και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Ρωτήθηκε για τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό πριν δύο μέρες και απάντησε: «με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω». «Μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και τι κατάφερα» συμπλήρωσε ο 18χρονος.

«Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

«Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή.

Όσο για τα σχέδιά του για το καλοκαίρι είπε πως «θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα».

«Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμα του 18χρονου, Δημήτρη.

Αν σου άρεσε κάνε