Συναγερμός για κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική και Χανιά

Συναγερμός για κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική και Χανιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:00 Δημιουργία 09/07/21, 16:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Και τις παιδικές κατασκηνώσεις άρχισε να επισκέπτεται ο κορωνοϊός καθώς σε δυό από αυτές, μία στη Χαλκιδική και μία στα Χανιά, εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Όσον αφορά τα Χανιά, πάρθηκε η απόφαση να κλείσει κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα, με τους γονείς να καταγγέλλουν τις συνθήκες και την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε