Σύψας: Το καλοκαίρι του 2022 τελειώνουμε με τον ιό

Σύψας: Το καλοκαίρι του 2022 τελειώνουμε με τον ιό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:03 Δημιουργία 09/07/21, 15:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την εκτίμηση του ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι μέχρι να ξεμπερδέψουμε από την πανδημία διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΣΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας για ένα ιδιαίτερα δύσκολο φθινόπωρο, που θα πλήξει ιδιαίτερα τους ανεμβολίαστους.

Ο καθηγητής, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Covid 19: Η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα», αναφέρθηκε στην ευρεία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Όπως είπε, το φθινόπωρο θα ζήσουμε πολύ δύσκολη φάση. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και ως εκ τούτου, θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο και ορισμένοι φυσικά δεν θα τα καταφέρουν.


Συνεπώς, μετά το Φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα. Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί τείχος ανοσίας και θα τελειώσουμε με την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε