Κρήτη: «Ράλι» κορονοϊού με εισαγωγές νέων στα νοσοκομεία

Κρήτη: «Ράλι» κορονοϊού με εισαγωγές νέων στα νοσοκομεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:06 Δημιουργία 09/07/21, 12:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ράλι» κορονοϊού, με 300-350 ημερήσια κρούσματα στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού, εξαιτίας κυρίως της μετάλλαξης “Δέλτα”, ανέφερε, μιιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, αφορά κυρίως νέους ανθρώπους, κάτω των τριάντα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, στην εφημερία του ΠΑΓΝΗ, εισήχθησαν στο νοσοκομείο δύο νέες γυναίκες, κάτω των τριάντα ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αλλά με χαμηλό οξυγόνο και δύσπνοια, λόγω του φλεγμονώδους συνδρόμου που τους προκάλεσε ο κορονοϊός. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστες, όπως και στο σύνολό τους τα νεαρής ηλικίας άτομα, πολλά ακόμη και κάτω των είκοσι ετών, τα οποία προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με συμπτώματα και διαγιγνώσκονται με κορονοϊό.

Ο κ. Τζανάκης ανέφερε, επίσης, ότι στην Κρήτη υπερτερεί το ιδιαίτερα μεταδοτικό ινδικό στέλεχος και ακολουθεί η νιγηριανή (λεγόμενη αθηναϊκή) μετάλλαξη, ενώ η βρετανική πλέον είναι σε αποδρομή. Προβλέποντας στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, που εκτιμά ότι θα φτάσουν τα 300-350 ημερησίως, τονίζει την ανάγκη να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Τόνισε δε ότι τα εμβόλια δεν αποκλείουν τη μετάδοση του κορονοϊού και σε εμβολιασμένους, προστατεύουν, όμως, κάποιον από το να νοσήσει σοβαρά και να χρειαστεί νοσηλεία στο νοσοκομείο ή εισαγωγή στην εντατική.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία 24ωρα στην Κρήτη καταγράφηκαν εξακόσια έντεκα νέες μολύνσεις. Μόνο χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν διακόσια σαράντα ένα νέα κρούσματα στο νησί, μεταξύ των δύο χιλιάδων εκατόν επτά που ανακοινώθηκαν πανελλαδικά. Απ ́αυτά, τα 119 βρέθηκαν στο Ηράκλειο, τα 89 στο Ρέθυμνο, τα 18 στα Χανιά και τα 15 στο Λασίθι.

Την ίδια ώρα, συνολικά εξήντα ένα είναι τα κρούσματα “Δέλτα” που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στην Κρήτη, καθώς χθες το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε είκοσι οκτώ νέα στην Π.Ε. Ηρακλείου και τρία στην Π.Ε. Ρεθύμνου. Τα τριάντα ένα από τα πενήντα οκτώ κρούσματα στο Ηράκλειο προέρχονται από ιχνηλατήσεις γνωστών κρουσμάτων ή/και συρροές.

Πηγή: ertnews.gr

Αν σου άρεσε κάνε