Δείτε πως θα πάρουν τα 150 ευρώ οι νέοι που θα κάνουν το εμβόλιο

Δείτε πως θα πάρουν τα 150 ευρώ οι νέοι που θα κάνουν το εμβόλιο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:40 Δημιουργία 08/07/21, 19:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα, θα δικαιούται κάθε νέος 18 έως 25 χρονών που εμβολιάζεται, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και ορίζει τις διαδικασίες για το Freedom Pass.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά, προκειμένου να ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο τρόπος με τον οποίο θα εκδίδονται ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις και η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής «my Health».

Δικαιούχοι τουFreedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα. Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ' αυτή. Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο). Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε