Δύο μεγάλες συρροές κρουσμάτων COVID-19 εντοπίστηκαν στα Γιάννενα

Δύο μεγάλες συρροές κρουσμάτων COVID-19 εντοπίστηκαν στα Γιάννενα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:41 Δημιουργία 02/07/21, 14:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δύο συρροές κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής εντοπίστηκαν στα Γιάννενα, σπέρνοντας πάλι την ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η πτηνοτροφική μονάδα Νιτσιάκος και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων Δαβούτης - Μαυριδόπουλος, που έχουν έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, κλείνουν για τέσσερις μέρες. Η απόφαση ισχύει κατ' αρχάς μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουλίου, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αναστολή λειτουργίας όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων των δύο επιχειρήσεων γίνεται «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης, θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Οι δύο σοβαρές και επικίνδυνες εστίες κορωνοϊού εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους τις τελευταίες μέρες και η επιδημιολογική επιβάρυνση άρχισε να αποτυπώνεται στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Η Π.Ε. Ιωαννίνων, που μέχρι τις αρχές της εβδομάδας είχε από μηδέν έως 2-3 νέες μολύνσεις καθημερινά, κατέγραψε την Τρίτη 7 κρούσματα, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μωυσής Ελισάφ, οι άνθρωποι που μολύνθηκαν ήταν ανεμβολίαστοι, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά. «Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανεμβολίαστοι, παρόλο που εργάζονται σε μαζικούς εργασιακούς χώρους υψηλού κινδύνου. Μιλάμε για επιχειρήσεις που απασχολούν 500 άτομα η μία και 60-70 η άλλη» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνη καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας: «Κάνουμε ιχνηλάτηση, ξέρουμε τι μας γίνεται και έχουμε τον έλεγχο. Η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε