Δ. Σαρηγιάννης: Τον Ιούλιο το 4ο κύμα πανδημίας - Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Δ. Σαρηγιάννης: Τον Ιούλιο το 4ο κύμα πανδημίας - Μόνη λύση ο εμβολιασμός

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:40 Δημιουργία 02/07/21, 09:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε σε φάση αύξησης των κρουσμάτων, ενώ προειδοποίησε πως στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Μιλώντας στον ANT1, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικού χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός.

Σημείωσε πως για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε