Σύλληψη Χρ. Παππά: Στον Εισαγγελέα το «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής

Σύλληψη Χρ. Παππά: Στον Εισαγγελέα το «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:46 Δημιουργία 02/07/21, 08:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών.

Η σύλληψη του υπαρχηγού της Χ.Α., έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρ. Παππάς, βρήκε «καταφύγιο» σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, το οποίο φαίνεται να ανήκει στην 52χρονη Ουκρανή Ιρινα Κρουσενίτσκα, η οποία είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα πρόσφατα, ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

Το χρονικό της σύλληψης

Όπως φαίνεται, η αντίστροφη μέτρηση, ξεκίνησε από μια μαρτυρία, ένα λάθος τηλεφώνημα ή μια κίνηση στο διαδίκτυο τα οποία πρόδωσαν τον Παππά και τον οδήγησαν στο «πιάτο» της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ζούσε μοναχικά, χωρίς να βγαίνει από το σπίτι, ενώ όλα τα έξοδά του, φαίνεται να είχε αναλάβει η Ουκρανή «προστάτης» του.

Εδώ και κάποιες μέρες, μετά από σχετική πληροφορία, οι Αρχές παρακολουθούσαν το εν λόγω διαμέρισμα. Η επιχείρηση έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Πέμπτης, αιφνιδιάζοντας το φυγόποινο Χρυσαυγίτη, ο οποίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη.

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, με παραπανίσια κιλά και λέγοντας στους αστυνομικούς «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

Μαζί συνελήφθη και η 52χρονη Ουκρανή, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Αν σου άρεσε κάνε