Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πώς επηρεάζει εστίαση και διασκέδαση

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πώς επηρεάζει εστίαση και διασκέδαση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:58 Δημιουργία 29/06/21, 11:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ριζικές αλλαγές φέρνει η απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας και στη λειτουργία της εστίασης.

Μαζί με την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ελευθερώνεται και το ωράριο σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο υπογραμμίζεται η σημασία εφαρμογής αυστηρών μέτρων προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Απο χθές, Δευτέρα, τα καταστήματα εστίασης, έχουν ελεύθερο ωράριο, καθώς δεν υφίσταται πλέον καμία πρόβλεψη στην υπουργική απόφαση που να περιορίζει τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως η λειτουργία επιτρέπεται μόνο σε υπαίθριους χώρους και πάντα με καθήμενους πελάτες, πρέπει να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, ενώ απαγορεύεται και ο χορός. Ειδικότερα, για τη χρήση των εσωτερικών χώρων, χρήση μπορεί να κάνει μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση οι πελάτες (με εξαίρεση τη χρήση της τουαλέτας).

Οι περιορισμοί συνεχίζουν να αίρονται και το μόνο που μένει πλέον είναι να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης και να επιτραπούν και οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ. Σήμερα στις 12:30 αναμένεται αν πραγματοποιηθεί η εξειδίκευση για το πώς τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν με μόνο εμβολιασμένους ή με μεικτό κοινό από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Βάσει του τελευταίου ΦΕΚ, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τη μάσκα υπενθυμίζεται πως:

-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός /συνωστισμός.

Αν σου άρεσε κάνε