Αλκ. Βατόπουλος: Έρχεται  το «τέλος» της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Αλκ. Βατόπουλος: Έρχεται το «τέλος» της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:47 Δημιουργία 22/06/21, 09:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Λόγο για «τέλος» στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες, έκανε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας μάλιστα πως «έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη».

Ο καθηγητής συνέστησε τη χρήση της μάσκας σε χώρους όπου σημειώνεται συνωστισμός, αναφερόμενος σε «καλά νέα», όπως η ύπαρξη των εμβολίων αντί των περσυνών όπλων, με «κακά νέα» τις πολλαπλές παραλλαγές, που καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ωστόσο πως οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι για αυτές, υπογραμμίζοντας παράλληλα το φόβο για τη δημιουργία μεταλλάξεων ανθεκτικών στα εμβόλια, όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Εξήγησε ότι αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους και πως το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη.

Αν σου άρεσε κάνε