Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Φόβοι για τραυματίες και θύματα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Φόβοι για τραυματίες και θύματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:24 Δημιουργία 18/06/21, 13:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πιο άσχημη από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται να είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, με τους κατοίκους να ζουν εφιαλτικές στιγμές και την έντονη μυρωδιά να «πνίγει» το λεκανοπέδιο.

Η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο με προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ενεργοποίησε το μηχανισμό 112 της Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καλούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, κάτοικος της περιοχής και πρώην υποψήφιος δήμαρχος, που βρέθηκε κοντά στο σημείο από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκε όλος ο Ασπρόπυργος:

«Υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρεία στην θέση Φακά από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χιλ. Τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρεία, επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα».



Αν σου άρεσε κάνε