«Σπιτάκια» αστέγων κατασκευάζουν εθελοντές στη Θεσσαλονίκη

«Σπιτάκια» αστέγων κατασκευάζουν εθελοντές στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:29 Δημιουργία 16/06/21, 11:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα «χνάρια» των Βρετανών και των Γερμανών, που τα τελευταία χρόνια κατασκευάζουν σπιτάκια για άστεγους συμπολίτες τους, κινούνται οι εθελοντές της «Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων», στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πιο «τυχεροί» είναι σήμερα ο Λεωνίδας και ο Γιώργος, δύο άστεγοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, που απέκτησαν στο πλαίσιο της δράσης, τα δικά τους σπιτάκια.

Πρόκειται για σιδερένιες κατασκευές εθελοντή, ο οποίος εκτός από την αγάπη του, κατάφερε να προσφέρει και ένα ασφαλές μέρος, για τους άστεγους συνανθρώπους τους.

Τα «σπιτάκια» περιλαμβάνουν στρώμα και κλινοσκεπάσματα ενώ διαθέτουν πτυσσόμενο τραπεζάκι, ράφι, ραδιόφωνο και βιβλίο, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ρόδες για ευκολότερη μετακίνησή τους.
Θεσσαλονίκη: Έφτιαξαν σπιτάκια για άστεγους! – e-loggos

«Θέλουμε να νιώσουν μέσα στο σπιτάκι τους, όπως νιώθουμε κι εμείς στο σπίτι μας. Ζεστασιά και αγάπη», δήλωσε στο e-loggos.gr η πρόεδρος, Κ. Φράγκου.
«Σ’αγαπώ και είχα καιρό να αγαπήσω…» της είπε ο Λεωνίδας για να την ευχαριστήσει, ενώ ο Γιώργος πίστευε ότι βλέπει όνειρο -ειδικά όταν τον ενημέρωσαν ότι πλέον θα διαθέτει το δικό του κλειδί, για το δικό του σπίτι.

Αν σου άρεσε κάνε