Επιστροφή στην κανονικότητα: Νέα χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο

Επιστροφή στην κανονικότητα: Νέα χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:27 Δημιουργία 11/06/21, 08:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε νέο επίπεδο «ελευθερίας» μπαίνει η χώρα από αύριο Σάββατο, με σταδιακά ανοίγματα μέχρι τον Ιούλιο, μετά και την -έως τώρα, σύσταση των ειδικών.

Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε χώρους ακροάματος - θεάματος σε 75% (από 50% που ίσχυε έως σήμερα), όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων.

Για τα θέατρα πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός διατηρείται σταθερά στα 10.000 άτομα, πάντα με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν και πάλι οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Τέλος, αποφασίστηκε η επανέναρξη των εμποροπανηγύρεων μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για άλλες δραστηριότητες.

Αν σου άρεσε κάνε