Για τη βελτίωση των λιμένων συζήτησαν Πλακιωτάκης- πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

Για τη βελτίωση των λιμένων συζήτησαν Πλακιωτάκης- πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:42 Δημιουργία 03/06/21, 17:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο των ευθυνών των ναυτικών πρακτόρων και η παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης, Αντώνη Βενιέρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε στους συνομιλητές του την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή διάσταση που θα προκύψει από την υλοποίηση τους, ενώ παρουσίασε και την μέχρι τώρα πορεία για την αξιοποίηση και σε περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία υλοποίησης της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας, ως αναγκαίου εργαλείου ενημέρωσης για τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και στην προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών πλοηγικών υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνεται και η βελτίωση του εξοπλισμού και των μέσων της Πλοηγικής Υπηρεσίας, ιδίως από την κατασκευή νέων πλοηγίδων, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο κ. Βενιέρης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και των Διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένα, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση πλοίων και φορτίων στα ελληνικά λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε