Σε ισχύ από αύριο και η ψηφιακή «δήλωση υγείας επιβατών»

Σε ισχύ από αύριο και η ψηφιακή «δήλωση υγείας επιβατών»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:35 Δημιουργία 02/06/21, 09:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πρεμιέρα κάνει από αύριο Πέμπτη και η ψηφιακή έκδοση της «δήλωσης υγείας επιβατών» προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ, οι πολίτες θα πρέπει πρώτα είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Στις περιπτώσεις των εμβολιασμένων πολιτών, δεν απαιτείται η επίδειξη rapid ή self test, παρά μόνο το σχετικό πιστοποιητικό.

O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι με πλοία

Σύμφωνα με τις έως τώρα οδηγίες, για την επιβίβασή τους σε πλοίο οι επιβάτες ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των 5 ετών θα πρέπει:

  • να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 μέρες και να μπορούν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε μοριακό έλεγχο έως 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, σε rapid test ή self test εντός 24 των τελευταίων 24 ωρών πριν το ταξίδι ή
  • να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.
Αν σου άρεσε κάνε