Ν. Τζανάκης: Κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη δόση όσοι δεν είχαν παρενέργειες απ'την πρώτη

Ν. Τζανάκης: Κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη δόση όσοι δεν είχαν παρενέργειες απ'την πρώτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:46 Δημιουργία 02/06/21, 08:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας και την εμβολιαστική εξέλιξη στη χώρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, αναφερόμενος σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας «διαΝΕΟσις», διαπιστώνεται ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται σε μεγάλο βαθμό τα εμβόλια, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει υπολογίσιμη μερίδα αρνητών, ενώ οι προβληματισμοί αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, και τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν.

Ωστόσο, υπάρχει μερίδα ανθρώπων που εξακολουθούν να συνδέουν το εμβόλιο με κάθε λογής παρενέργειες.

Σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, επισήμανε ότι έχοντας φτάσει κοντά στο 50% του πληθυσμού αρχίζει να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια. Μετά το 50% θέλω να δω την προθυμία να εμβολιαστούμε και άρχισε να πέφτει το ποσοστό. Έχουν εμβολιαστεί οι πρόθυμοι, κι έρχεται η σειρά αυτών που το σκέφτονται. Σε λίγο θα πιάσουμε αυτούς που δεν θέλουν. Η εικόνα που παρατηρούμε είναι ότι στο AstraZeneca έχουμε καθυστερήσεις. Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη».

Αν σου άρεσε κάνε