Αλκ. Βατόπουλος: Τείχος ανοσίας στα μέσα του καλοκαιριού - Χρήσιμο εργαλείο η μάσκα

Αλκ. Βατόπουλος: Τείχος ανοσίας στα μέσα του καλοκαιριού - Χρήσιμο εργαλείο η μάσκα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:54 Δημιουργία 01/06/21, 08:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία του εμβολιασμού στη χώρα και την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται περί τα μέσα του καλοκαιριού, η Ελλάδα να έχει ήδη πετύχει ένα τείχος ανοσίας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τρίτη, σημείωσε πως οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό των εμβολιασμών, ενώ τόνισε πως δεν θα πρέπει να βιαστούμε να αποχωριστούμε τις μάσκες, καθώς πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας.

«Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθει έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο

Αν σου άρεσε κάνε