ΕΚΠΑ: Πειθαρχικό για καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΚΠΑ: Πειθαρχικό για καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:56 Δημιουργία 21/05/21, 21:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πειθαρχικό θα περάσει μέλος της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μετά από ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Αντίστοιχες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες του τμήματος, είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο εκπαιδευτικός είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικής ποινής ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό, αντισυναδελφική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση, που εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ.

Τα τέλη Ιανουαρίου, φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να καταγράψουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι καταγγελίες θα δημοσιευθούν ανώνυμα, ωστόσο οι καταγγέλλοντες καλούνται, κατά προτίμηση, να υποβάλουν επώνυμα τη δήλωσή τους, προκειμένου η ομάδα που συλλέγει τις αναφορές να διερευνήσει την πιθανότητα αντίδρασης στο καταγγελλόμενο περιστατικό.

Mετά τις καταγγελίες για το ΑΠΘ, την Σχολή Καλών Τεχνών οι φοιτητές συνεχίζουν τις καταγγελίες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην ανεχθούν καθηγητές να εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δίνει η καθηγητική έδρα και χρησιμοποιώντας και τα social media γνωστοποιούν καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές.

Αν σου άρεσε κάνε