Ενημέρωση Χαρδαλιά: Από καύση υλικών σε ελαιώνα η φωτιά στον Σχίνο

Ενημέρωση Χαρδαλιά: Από καύση υλικών σε ελαιώνα η φωτιά στον Σχίνο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:33 Δημιουργία 20/05/21, 18:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Σχίνο Κορινθίας και πλέον μαίνεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές των Μεγάρων και του Αλεποχωρίου, αναφέρθηκε σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:

«Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ.

Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Με το πρώτο φως της ημέρας όλα τα ενεάρια μέσα που υπήρχαν στη διάθεσή μας, εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕ, του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Επιβεβαιώνεται καύση υπολοίπων -σ.σ. υλικών- σε Ελαιώνα.

Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε. Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Αν σου άρεσε κάνε