Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώθηκαν οικισμοί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 07:25 Δημιουργία 20/05/21, 07:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα. Περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά είχε πάρει κατεύθυνση προς τις Βαμβακές, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσουν στην εκκένωση ενός ακόμα οικισμού, εφ όσον χρειαστεί.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, με αποτέλεσμα περίπου στις 04.00 ξημερώματα να ζητηθεί η εκκένωση ακόμα δυο οικισμών, στις Βαμβακές και τη Μαυρολίμνη.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 90 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε