Γλυκά Νερά: DNA και μαρτυρίες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - Σε «πυρετό» ερευνών οι Αρχές

Γλυκά Νερά: DNA και μαρτυρίες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - Σε «πυρετό» ερευνών οι Αρχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:54 Δημιουργία 15/05/21, 11:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ λόγω της βιαότητάς της, έχει απασχολήσει και τον ξένο Τύπο.

Τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται να βάζουν την υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης 20χρονης μητέρας, σε νέες βάσεις, με την ταυτοποίηση των δραστών να θεωρείται πλέον θέμα ημερών.

Μετά και τη μαρτυρία του Μπάμπη, συζύγου του θύματος, σύμφωνα με την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η Κάρολαιν, είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου καθώς σε προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τη νεαρή κοπέλα, έπεσε η μάσκα του, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους την περιγραφή του κακοποιού.

Όπως περιέγραψε ο 32χρονος πιλότος, πρόκειται για άνδρα μελαμψό, ύψους περίπου 1,70 με κάποια περιττά κιλά, ενώ λίγο πριν εγκαταλείψουν τη μεζονέτα, οι δράστες φαίνεται να συνομίλησαν μεταξύ τους σε άγνωστη για τον ίδιο γλώσσα.

Η περιγραφή, αλλά και η υπερβολική βιαιότητα των πράξεων, στρέφουν την προσοχή της ΕΛ.ΑΣ σε συμμορία Αλβανών και Ρομά, που εδρεύουν στα δυτικά προάστια.

Παράλληλα, μέσω ενός ειδικού συστήματος ανάλυσης στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να σχηματίσουν τον χάρτη των σημάτων που εξέπεμπαν στην «κόκκινη ζώνη», γύρω απο τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου, μεταξύ 4 και 6 το πρωί, καθώς εκτιμούν πως οι δράστες είχαν σκοπό τη ληστεία και όχι τη δολοφονία, αγνοώντας να λάβουν μέτρα και κουβαλώντας μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ εξακολουθεί να εξετάζει τις «παραδοσιακές» μεθόδους, μελετώντας τα δείγματα DNA από ιδρώτα και τρίχες, τις κάμερες της περιοχής αλλά και μέσω φωτογραφιών σεσημασμένων που δείχνουν αυτές τις ημέρες στον Μπάμπη.

Εξαιρετικά σημαντική φαίνεται να είναι και μαρτυρία γυναίκας που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», σύμφωνα με την οποία, λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης, δύο άτομα προσπαθούσαν να κάνουν κατάθεση 15.000 ευρώ στο ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια.

«Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Οι συνάδελφοι στην ασφάλεια έχουν στραγγίσει την έρευνα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Έκαναν πολλά λάθη οι δράστες. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν ότι έκατσαν μία ολόκληρη ώρα μέσα στο σπίτι», ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA.

Στο προφιλ των δραστών αναφέρθηκε η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη, μιλώντας στο MEGA: «O τρόπος που επέλεξαν να δείξουν τη δύναμή τους οι δράστες, το να κακοποιήσουν το σκύλο και η συνολική τους δράση, δείχνει μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ενοχές, δεν νιώθουν το συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις τους. Το πώς θα ανταπεξέλθει ο σύζυγος, είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσουμε. Είναι ακόμα σε μια κατάσταση άρνησης, και λειτουργεί αντανακλαστικά».

Από την πλευρά του, ο διδάκτωρ ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής ανέφερε στο Open: «Βλέπουμε σίγουρα χρήση τοξικών ουσιών, χωρίς κανένα αίσθημα ηθικής. Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης οι άνθρωποι έχουν απομονωθεί μέσα στην ατομικότητά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ψυχολογία στα όρια διαταραχής προσωπικότητας, για αυτό και η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους. Η κοπέλα φώναξε και τους προκάλεσε υστερία. Οι γείτονες όμως πώς δεν τους άκουσαν; Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κοινωνικό περιβάλλον; Aυτό είναι το πιο ανησυχητικό φαινόμενο».

Αν σου άρεσε κάνε