ΚΥ Λαμίας: Στο πειθαρχικό η γιατρός - αρνητής του εμβολίου που «έσπειρε» τον πανικό

ΚΥ Λαμίας: Στο πειθαρχικό η γιατρός - αρνητής του εμβολίου που «έσπειρε» τον πανικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:24 Δημιουργία 12/05/21, 16:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, παραπέμφθηκε η γυναικολόγος στο ΚΥ Λαμίας, που ενώ η ίδια είναι εμβολιασμένη, απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο υποστηρίζοντας πως θα τους προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr η γιατρός έλεγε στους πολίτες απίθανα πράγματα όπως «και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε ειναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε...».

Οι ισχυρισμοί της γιατρού έσπειραν τον πανικό και πολλοί πολίτες αποχώρησαν τρομαγμένοι και αγχωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι ανέβασαν ακόμα και πίεση. Βέβαια υπήρξαν και εκείνοι που όχι μόνο δεν άκουσαν όσα τους έλεγε η 42χρονη αλλά παρέμειναν κανονικά και έκαναν το εμβόλιο.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς, Φώτης Σερέτης υπογράμμισε μέσα από τα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star, ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, κατάπτυστες και αδικαιολόγητες παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Αν σου άρεσε κάνε