Με ποιά μέτρα ανοίγουν εμπορικά, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής

Με ποιά μέτρα ανοίγουν εμπορικά, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:22 Δημιουργία 23/04/21, 18:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επανεκκίνηση από αύριο, Σάββατο με click away και click inside

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών και κέντρων αισθητικής από αύριο, Σάββατο 24/4, έδωσε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με τους ειδικούς να επιτρέπουν μέσω click inside και τη λειτουργία των καταστημάτων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Με click away και click inside, αποστολή sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών, πρόκειται να λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, όπως και το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

O μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. και ένας πελάτης ανά 10τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου για τους κοινόχρηστους εμπορικών κέντρων - εκπτωτικών χωριών.

Κλειστά θα παραμείνουν ωστόσο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (take away ή/και delivery), τα οποία βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων.

Το ωράριο λειτουργίας είναι προαιρετικά από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή, για την οποία διαμορφώνεται από τη 1:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο από τις 7:00 π.μ έως τις 6:00 μ.μ.

Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να τηρούν λίστα με τα προγραμματισμένα ραντεβού, την οποία θα επιδεικνύουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Αν σου άρεσε κάνε