Θ. Δημόπουλος: Κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη για «Πάσχα στο χωριό»

Θ. Δημόπουλος: Κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη για «Πάσχα στο χωριό»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:09 Δημιουργία 19/04/21, 08:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις μετακινήσεις εν όψει ... «Πάσχα στο χωριό» αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Όπως ακούσαμε και από τους ειδικούς που μετέχουν στην επιτροπή, οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Για να γίνει άρση των μέτρων πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό εμβολιαστικό αποτέλεσμα που να είναι επαρκές. Στο Ισραήλ εκεί που επιτεύχθηκε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη προχωρούν σε άρση των μέτρων», τόνισε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας.

Στο ερώτημα, γιατί να μη φύγουν οι εμβολιασμένοι για τα χωριά τους το Πάσχα, ο Θ. Δημόπουλος σχολίασε: «Δεν είναι δόκιμο να γίνεται διαχωρισμός όσον αφορά την κινητικότητα μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Υπάρχει ισχυρή πίεση στους νοσηλευόμενους και στις ΜΕΘ. Παρότι η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση των περιστατικών. Το πρόβλημα υπάρχει. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε