Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: Αυτόφωρο για όσους αναρτούν δημοσιεύσεις κατά της εφαρμογής των self test

Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: Αυτόφωρο για όσους αναρτούν δημοσιεύσεις κατά της εφαρμογής των self test

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:54 Δημιουργία 15/04/21, 15:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό δικογραφίας για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self test, ζητά από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την εν λόγω εισαγγελική παραγγελία, φαίνεται να αποτέλεσε το περιστατικό στο Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όταν απαγορεύτηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, καθώς αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self test.

Οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, στο οποίο σήμερα το πρωί, μικρή ομάδα μαθητών, προέβη σε ολιγόωρη κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.

Ένταση επικράτησε με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, Χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Αν σου άρεσε κάνε