Β. Κικίλιας: Αισιοδοξία από τη σταθεροποιητική τάση των κρουσμάτων

Β. Κικίλιας: Αισιοδοξία από τη σταθεροποιητική τάση των κρουσμάτων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:56 Δημιουργία 14/04/21, 18:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλο μέρος της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε «ημέρα-ρεκορ» με 75.000 τεστ, διαμορφώθηκε στο 5,3%.

Παράλληλα, μείωση σημειώνουν και τα ενεργά κρούσματα, καθώς υπολογίζονται σε 27.462, με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας να ήταν πάνω από 30.000, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης στη χώρα, εκτός από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία τελευταία, παρατηρείται αυξητική τάση, προκαλώντας έντονη πίεση στο ΕΣΥ.

Οι περιφερειακές ενότητες που εξακολουθούν να προβληματίζουν, είναι αυτές της Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας.

Το αισιόδοξο ωστόσο μήνυμα είναι η σταθεροποιητική τάση στην Αττική, μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης - χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.


Η πιστή τήρηση των μέτρων και οι εμβολιασμοί μας φέρνουν σε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτρέπουν να ελπίζουμε αρχικά σε μία μερική κανονικότητα και αργότερα σε ολική κανονικότητα.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ο Βασίλης Κικίλιαςκαι απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στις 50.000.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Κικίλιας είπε ότι αυτές αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.Στη χώρα μας αναλογούν 1,2 εκατομμύρια δόσεις.

Αν σου άρεσε κάνε