Μ. Παγώνη: «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης τη Μ. Εβδομάδα - «Επικίνδυνο» το Πάσχα

Μ. Παγώνη: «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης τη Μ. Εβδομάδα - «Επικίνδυνο» το Πάσχα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:53 Δημιουργία 13/04/21, 11:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το άνοιγμα της εστίασης πριν το Πάσχα συστήνει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής, Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι προτιμότερο οι νέοι να πηγαίνουν σε οργανωμένα μέρη με τραπεζάκια, να τηρούνται αποστάσεις, καθισμένοι παρά να είναι σε πλατείες με συνωστισμό και τα ποτά τους όρθιοι χωρίς τη τήρηση των μέτρων με μάσκα στο πηγούνι.

Αναφερόμενη στο Πάσχα, η κυρία Παγώνη σχολίασε πως μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις και οι επαφές μόνο με μέλη οικογενειών, με τους περισσότερους να θέλουν να πάνε στις πλατείες των χωριών όπου εκεί επίσης θα υπάρχει συνωστισμός.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την αντίθεσή της στην άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό εκείνες τις μέρες.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως σε 10-15 ημέρες αναμένεται ύφεση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, εφόσον όλα πάνε καλά και συνεχιστεί αυτή η σταθερότητα με τον αριθμό των κρουσμάτων .

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υποστήριξε πως τα self tests αποδίδουν, ενώ σημείωσε πως με αυτή τη μέθοδο βρέθηκαν περισσότερα από 600 κρούσματα και περιορίστηκε η μετάδοση, σχολιάζοντας πως τα περισσότερα θετικά κρούσματα ήταν ασυμπτωματικοί φορείς.

«Ό,τι βρίσκεις καλό είναι ακόμα και 10 κρούσματα», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, πως «πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να χτιστεί ένα ικανό τείχος ανοσίας. Έτσι θα αισθανόμαστε όλοι μία ασφάλεια

Αν σου άρεσε κάνε