Δολοφονία Καραϊβάζ: Οργανωμένο το έγκλημα - Το «λάθος» των εκτελεστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οργανωμένο το έγκλημα - Το «λάθος» των εκτελεστών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:04 Δημιουργία 10/04/21, 14:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, αλλά και το «λάθος» των εκτελεστών, αναφέρθηκε αξιωματικός τη ΕΛ.ΑΣ, σε μια πρώτη εκτίμηση.

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει. Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση», εξήγησε, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ, έχει αναχθεί το θέμα της εξιχνίασης της εκτέλεσης του Γ. Καραϊβάζ, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διαβεβαιώνει πως «με εντολή του πρωθυπουργού θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα και η ελληνική αστυνομία θα βρει σύντομα τους ενόχους και θα τους στείλει στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τη βαλλιστική εξέταση στους 13 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, το 9άρι είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Αν σου άρεσε κάνε