Self- tests: Ανταπόκριση των μαθητών - 315.000 «σετ» έως το βράδυ της Παρασκευής

Self- tests: Ανταπόκριση των μαθητών - 315.000 «σετ» έως το βράδυ της Παρασκευής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:37 Δημιουργία 10/04/21, 14:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην έκκληση για διενέργεια των προαπαιτούμενων self tests, φαίνεται να ανταποκρίνονται οι μαθητές, εν όψει της επικείμενης επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές, ποσοστό που υπερέβη ήδη από χθες το 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης.

Για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων την επέκταση του μέτρου και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

«Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», είπε.

Όπως ανέφερε η υπουργός, μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», επισήμανε.

Σχετικά με τα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου ανέφερε πως έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αν σου άρεσε κάνε