Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα» - Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα» - Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:55 Δημιουργία 10/04/21, 08:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για τα όσα είδε, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Άλιμο και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μιλά αυτόπτης μάρτυρας, δίνοντας παράλληλα μια σύντομη περιγραφή του δράστη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, υπάλληλος του Δήμου Αλίμου ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα της δολοφονίας, αναφέρει πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και συμπληρώνει «Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί».

«Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει. Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε.

«Το όπλο ήταν σα να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρ' όλα αυτά ακούστηκε κάτι. Ακούστηκε σα να 'σκάει' εξάτμιση. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα», συμπλήρωσε.

«Ήταν ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», σχολίασε σχετικά με το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ο υπάλληλος του δήμου.

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο. Στο σημείο δεν υπήρχε κανένας άλλος -μόνο εμείς οι τρεις που δουλεύαμε», περιέγραψε.

Που εστιάζουν οι έρευνες


Οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών εστιάζουν στις κάμερες της περιοχής, τα κινητά τηλέφωνα και σε δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων προκειμένου να φτάσουν στη λύση του γρίφου της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μέσω των βίντεο αναζητούν στοιχεία σχετικά με το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο για να φθάσουν όσο και να απομακρυνθούν από το σημείο του εγκλήματος στον Άλιμο. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ και γνώριζαν λεπτομέρειες σχετικά με τις μετακινήσεις του.


Στο μικροσκόπιο των ερευνών, μπαίνουν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να ιχνηλατήσουν τις επαφές του, για τον εντοπισμό ενδεχόμενων απειλητικών μηνυμάτων, καθώς ο ίδιος δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον δικό του άνθρωπο ή συνεργάτη, απειλή ή κίνδυνο για τη ζωή του, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε αιτηθεί αστυνομικής φύλαξης.

Παράλληλα, οι περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης ερευνούν για σκουτεράκια τύπου Beverly, ιδίου δηλαδή τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές, καθώς το εν λόγω μηχανάκι δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Εκτός των παραπάνω, οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα θέματα με τα οποία ασχολείτο ο Γιώργος Καραϊβάζ, προσπαθώντας να εντοπίσουν ίσως, κάποιο ρεπορτάζ που να «ενόχλησε».

Αργότερα σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες από το 9άρι όπλο για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ «φύλλο και φτερό» θα γίνει και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει μεταφερθεί ήδη στα υπόγεια της ΓΑΔΑ.

Το αντίο του «bloko»

Συλλυπητήριο μήνυμα για την ανατριχιαστική δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, εξέδωσε και η ιστοσελίδα της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.

Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης

Αν σου άρεσε κάνε