Αθ. Εξαδάκτυλος: Τη Μεγάλη Εβδομάδα τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τη Μεγάλη Εβδομάδα τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:33 Δημιουργία 09/04/21, 11:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή, σημείωσε πως κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Σχετικά με τα self test, είναι αναγκαίο να διενεργούνται από τους πολίτες και να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματά τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή ελήφθη, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Κλείνοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

Αν σου άρεσε κάνε